home
HOME  » ONS STEUNEN  » Projecten die al een verschil maakten

2014 - Rudi Thysen schenkt ons 1250,00 euro 

Dankjewel Rudi om als particuliere sponsor De Oever te willen steunen.
Rudi is 25 jaar in dienst bij Wolters Kluwer en heeft hiervoor een getrouwheidspremie ontvangen van zijn werkgever.

Wij willen hem dan ook proficiat wensen voor deze 25 jaren trouwe dienst en wensen hem uiteraard nog een fijne verdere carriere toe.

Rudi heeft beslist om zijn getrouwheidspremie bijna integraal te storten aan onze organisatie. Zijn enige voorwaarde was om dit bedrag te besteden aan onze IT-afdeling. Dit deden wij maar al te graag. Onze IT-medewerkster, Nancy Stam heeft een cursus "Denk als een hacker" kunnen volgen omdat beveiliging van ons computersysteem de laatste jaren steeds belangrijker wordt. Het resterende bedrag wordt nog toegekend aan een ander IT-project.

2014 - For a Better Life fietst naar Rome voor De Oever vzw 

Yvan Cox en Marc Dieusaert zijn 28 juni vertrokken in Rotselaar met bestemming Rome. Niet met de auto of het vliegtuig maar met de fiets. De sponsorgelden die zij verzamelen met hun fietstocht worden verdeeld onder 3 goede doelen. Wij zijn heel erg blij hier één van te zijn.

Wij willen hen graag aanmoedigen tijdens deze moedige tocht en we volgen graag hun avonturen op www.bloggen.be/opwegnaarrome

Met dank aan For a Better Life als organisator van dit event. Wij houden u zeker op de hoogte van het vervolg van dit project.

2014 - Een Hart voor Limburg geeft ons 4000,00 euro voor de realisatie van het VLOT 

 Voor kinderen en jongeren die volledig vastlopen, bieden we een time-out aan waardoor ze even uit hun dagelijks systeem of routine stappen. Dit kan voor een korte periode zijn, bijvoorbeeld gedurende 3 weken elke vrijdagnamiddag deelnemen aan een activiteit maar het kan ook over volledige dagen gaan. Naast onze standaard werking betekent dit dat we extra tijd willen vrijmaken om deze momenten een zinvolle invulling te geven, gericht op doe-activiteiten. Met het geld van een Hart voor Limburg gaan we allerlei materialen kopen die we kunnen gebruiken tijdens individuele als groepsactiviteiten. We gaan ook vormingen organiseren voor onze personeelsleden en mogelijk ook voor vrijwilligers. Door op een andere manier, in een andere, meer creatieve en ervaringsgerichte taal, in een andere context, samen met een neutrale begeleider te werken met deze kinderen kan je hun motivatie aanscherpen en stijgt de kans dat verdere hulpverlening opnieuw perspectief heeft en deze kansen geeft aan het kind.

We houden je graag verder op de hoogte van de werking van het VLOT in onze rubriek "wat doen wij/onze modules".

2014 - FOD FinanciŽn komt 1 dag vrijwillig werken in De Wimmert 

Verslag gemaakt door de begeleidster op dienst:

Zaterdag 10 mei 2014 mochten we 3 vrijwilligers verwelkomen in onze leefgroep. het was best wel spannend, ook voor het meisje dat op dat moment in de leefgroep verbleef.
"Wat gingen de mensen van ons verwachten? Hoe zagen ze eruit? Waren ze lief?" Z.(het meisje uit de leefgroep) stelde vele vragen waraop ik geen antwoord wist.

Het trio was stipt op tijd. Vanaf het moment dat ik de deur opendeed wist ik dat het goed zat.

Jasper, Ghislaine en Philippe hebben ons de hele dag vergezeld. Ze hebben super hard gewerkt aan de nieuwe parking voor de fietsen van de kids. En dit in de gietende regen. Brigitte (echtgenote van Philippe) is op de middag ook nog een helpende hand komen toesteken. De interactie tussen hen en Z. was enorm ontroerend.

Z. en ik hebben met veel liefde en zorg de lunch bereid. En dat werd erg geapprecieerd door de vrijwilligers.

We hebben deze dag afgesloten met een tasje koffie, iets zoets en een gezellige babbel. jasper heeft ons zijn gsm-nummer gegeven en hij wil in de toekomst onze fietsen komen repareren. En ook Philippe komt nog terug om de rekken in de kelder te plaatsen.

Als we terug denken aan deze opmerkelijke dag is dit met een erg warm gevoel. De betrokkenheid, het enthousiasme en de inzet hebben een diepe indruk gemaakt.

2014: PNB Paribas Fortis Foundation steunt het vakantiekamp van de jongeren uit Fonto Nova 

 Gedurende 5 dagen gaat leefgroep Fonto Nova op avontuur in De Ardennen. Zij verblijven in een huis en doen talrijke activiteiten zoals een klimparcours, kayakken, fietstochten, museumbezoeken... De 14 Niet Begeleide Buitenlandse Minderjarigen krijgen toegang tot de Belgische cultuur in al haar facetten. Bovendien geeft een gezamenlijk kamp verbinding tussen de jongeren en een groepsdynamiek die afwijkt van de dagelijkse dynamiek tijdens hun verblijf in de leefgroep.

Hiervoor ontvingen wij een steun van 2000,00 euro. Dankjewel.

2013 - De kinderen uit de leefgroepen genieten van het kerstfeest dat vzw Wees Blij organiseert 

vzw Wees Blij heeft op 29 december een kerstfeest georganiseerd voor alle kinderen/jongeren die verblijven in een Limburgse leefgroep. Ook enkele kinderen uit onze leefgroepen maakten hun op voor dit feest. En ja hoor, het was een zeer geslaagd evenement. De kinderen waren heel enthousiast en uiteraard de begeleiding ook.

Wij willen de initiatiefnemers bedanken voor de fijne namiddag en komen volgend jaar graag terug.

lees meer.

2013: Stichting Koningin Paola laat de kinderen/jongeren uit de leefgroepen genieten van een vakantie 

Dankzij de grote financiële steun hebben enkele afdelingen een leefgroepvakantie kunnen organiseren. De vakantiebestemmingen waren de Belgische kust en De Ardennen. Het breken van de dagelijkse routine in een leefgroep geeft zuurstof/ademruimte voor zowel de jongere als de begeleiding. De kans bestaat dat deze kinderen/jongeren hun even kunnen verplaatsen naar een andere wereld vol aandacht, pret en vakantiesfeer. Kinderen en begeleiding leren elkaar kennen in een andere sfeer, dat schept verbinding en geeft vertrouwen. In het begeleidingstraject zorgen deze momenten vaak voor openingen om mee verder te werken. Bovendien zijn de herinneringen die de kinderen bewaren een ervaring waar zij lang op verder teren.

in teams waar een leefgroepvakantie niet mogelijk was omwille van praktische redenen, hebben we meerdere daguitstappen georganiseerd zoals een pretpark, het blote voetenpad, een klimnamiddag...

Daarnaast is er ingezet op individuele sport- en vakantiekampen voor de kinderen en jongeren. Wij proberen om voor elk kind een kamp te boeken dat aansluit bij zijn/haar interesses. Wij ondernemen deze zoektocht samen met het kind. Voor sommige jongeren leidt dergelijk kamp tot een engagement in een jeugdbeweging of sportclub. Hier kunnen zij hun positieve kanten laten zien, hun talenten ontwikkelen, hun zelfbeeld opkrikken, hun eigen context en de leefgroep even verlaten, hun sociale vaardigheden versterken en hun vriendenkring uitbreiden. Deze initiatieven genereren kansen die deze kinderen/jongeren van thuis uit niet altijd kunnen meekrijgen.

2013: SKF uit Tongeren schenkt ons 5000,00 euro 

Wij willen het bedrag van 5000 euro, geschonken door SKF besteden aan ons dagcentrum en onze dienst De Dijk begeleid zelfstandig wonen. Zij nemen begin april 2014 hun intrek in een nieuwe locatie, een oud Chiroheem dat wij in erfpacht hebben van de kerkfabriek in Heusden -Zolder. Wij hebben het pand met eigen middelen gerenoveerd zodat de infrastructuur aangepast is aan onze doelgroep en de vereisten die ons door de overheid worden opgelegd. Momenteel beeindigen wij de structurele werken en denken wij na over hoe wij de voorlopig nog kille ruimtes gezellig en funcioneel kunnen inrichten. Het gekregen geld willen wij daarom besteden aan verfwerken, inrichting zoals schrijnwerkerij, eventueel ook een nieuwe zetel, keuken of aanleg van het speelterrein buiten.

2013 - Lady Circle Heusden-Zolder steunt leefgroep De Souw 

2013 - ex-rodeduivels spelen een wedstrijd tvv leefgroep Het Luik 

De Los Canarios, een ploeg bestaande uit lokale politiemensen van Sint-Truiden, speelde een benefietwedstrijd tegen een ploeg ex-Rode Duivels. Het werd een spannende wedstrijd waarvan de jongeren uit leefgroep Het Luik getuige mochten zijn. Bovendien bracht deze wedstrijd 2000,00 euro voor leefgroep Het Luik. Zij besteden het geld aan de inrichting van hun leefruimte.

Volgende keer nemen we het misschien zelf eens op tegen de ex-rode duivels.

2013: Stevoort Solidair 

 Wij willen de gemeente Stevoort via deze weg nogmaals danken voor de 500,00 euro die zij gestort hebben tvv onze werking. Wij hebben deze bijdrage gebruikt voor centrale investeringen: verfwerken aan de vergader- en gespreksruimten.

2012: Bouwinnovatie schenkt ons 2500 euro

 In februari namen wij de cheque ter waarde van 2500 euro in ontvangst van Dhr. Jean-Pierre Schroeders voorzitter Bouwinnovatie.
Deze steun is gebruikt bij de afwerking van de verbouwingswerken aan onze jongste leefgroep "De Najade".


Op de foto van links naar rechts: Dhr. Freddy Wilmots (zelfstandig stukadoor en lid van bouwinnovatie), Mevr. Brigitte Vandenhoudt (De Oever), Dhr. Jean-Pierre Schroeders (voorzitter Bouwinnovatie) en Guido Berx (directeur De Oever). Niet op de foto maar eveneens aanwezig: Mevr. Mieke Kenens (Bouwinnovatie)

2012: De Koningin Paola stichting schenkt draagbare computers aan Fonto Nova 

Fonto Nova heeft een aangepast hulpverleningsaanbod voor niet begeleide buitenlandse minderjarigen. De specifieke (vluchtelingen)problematiek vraagt extra financiële inspanningen op het gebied van school, vrije tijd, integratie en netwerkontwikkeling, én daarvoor is ons budget (vaak) te klein. Fonto Nova beschikt slechts over 1 (oude) computer voor de jongeren van de leefgroep. Met de steun van de Stichting Koningin Paola kunnen we meerdere computers en randapparatuur (printer,kopieerapparaat,...) ter beschikking stellen. Hiermee willen we de integratie en participatiekansen van onze jongeren verhogen. Toegang tot internet is immers vaak een goed hulpmiddel op het gebied van onderwijs (bv Smartschool)of bij de integratie en kennismaking met onze Vlaamse Cultuur. Ook de vertaalsites zijn een belangrijke hulpbron voor onze jongeren. Met de steun van de Stichting Koningin Paola, kunnen we dit "extra" aan onze jongeren aanbieden. Bedankt hiervoor!

2012: Hart voor Limburg steunt onze schatkamer 

In 2012 ontvangt De Oever 2000,00 euro voor de inrichting van de schatkamer, een begeleidingsruimte die warm en uitnodigend is ingericht.

Lees meer in het artikel hieronder.

2012: Rotaract Hasselt steunt De Oever 

Tijdens het jaarlijks galabal "Hasselt Folies" heeft Rotaract Hasselt een cheque ter waard evan 2000 euro uitgereikt aan De Oever. Dit geld zal ingezet worden voor de aankoop van begeleidingsmaterialen en de inrichting van een gespreksruimte.

Wij willen uiteraard de leden van Rotaract bedanken voor de fijne ontvangst op hun galabal. We zullen hun steun zeker en vast goed besteden.

Verder kijken we uit naar de sociale dag die zij organiseren op 30 maart. Samen met de kinderen van onze jongste leefgroepen gaan ze een dagje pret beleven in Plopsaland Hasselt.

2011: Zorgenkind brengt kleur in onze jongste leefgroep De Najade 

Actie Zorgenkind of de "Limburgse duivenorganisatie voor het goede doel" richt op zondag 30 oktober 2011 haar 28ste internationale duivenshow in in Kermt. Net als de voorbije jaren gaat de volledige opbrengst, zo'n 25000euro, naar een 10-tal organisaties uit de verzorgingssector.

In 2011 krijgt De Oever 2500 euro van Zorgenkind. Dit geld wordt gebruikt voor de aankleding van onze nieuwe leefgroep De Najade zoals de aankoop van grote zitzakken, een speeltapijt, een activiteitenbord, een dvd-speler, beddengoed, nachtlampjes...

Een welgemeende dankjewel van de kinderen en de begeleiding van leefgroep De Najade.

De foto's volgen asap.

2011: Oever vzw geeft 12 000 euro aan De Najade 

Deze middelen worden aangewend voor de inrichting van deze nieuwe leefgroep zoals maatkasten, brandvrije matrassen, gordijnen, keuken en sanitair.

Wij danken Oever vzw voor hun steun en voor de vlotte samenwerking.

2011: Fonto Nova ontvangt 2000 euro van Welzijnszorg: 

De subsidie van Welzijnszorg zal worden gebruikt voor de aankoop van laptops voor de jongeren die binnen Fonto Nova aan kamertraining doen. Dit zijn jongeren die zich voorbereiden op (begeleid) zelfstandig wonen. De laptops worden een educatief middel om de integratie - en participatiekansen van onze kamertrainers te verhogen.

Tijdens de lancering van de nieuwe campagne van Welzijnszorg op maandag 10 oktober in het cultureel centrum van Hasselt stelden wij onze werking voor.

2010: Fifty One Hasseletum sponsort de inrichting van de speelhoek en tuin van De Najade

Dankzij Fifty One Hasseletum is de teamverantwoordelijke van onze nieuwe leefgroep De Najade kunnen gaan shoppen. Hij kocht allerlei spelmateriaal voor binnen zoals gezelschapsspelen, boeken, puzzels alsook een zwembad, zandbak, trampoline... Als pas opgestarte leefgroep kunnen wij deze extra steun zeer goed gebruiken.
De kinderen die weldra zullen begeleid worden in De Najade zullen hun alvast kunnen uitleven. Wij wensen hen veel speelplezier.

Wij willen dan ook graag de Fifty One bedanken voor het nemen van dit initiatief. Zij hebben hiervoor veel maatjes verkocht op de grote markt in Hasselt. Wij wensen hen veel succes met hun nieuwe maatjesactie op zaterdag 11 juni 2011. Wij komen alvast proeven.

Voor de verdere inrichting en afwerking van onze nieuwbouw kunnen wij nog extra steun gebruiken. Interesse of ideeën?

2010: Sport-en spelmogelijkheden bij Fonto Nova dankzij Een Hart voor Limburg

Met de subsidie van het streekfonds “Een hart voor Limburg” is de tuin omgetoverd tot een aangename outdoor ontspanningsruimte met een basketbalpaal, een pingpong tafel, een volleybalveld, een minivoetbalveld, een rekstok en een eerste fase van een eigen moestuin.

Door het ontbreken van familie, een vrienden- en kennissenkring hebben onze jongeren het moeilijk om de weekends en vakantieperiodes in te vullen. Voldoende accomodatie voor 15 verblijvende jongeren is een absolute must. Enkele maanden na de realisatie zien we al een positief effect op de sfeer in de leefgroep. Sport gaat over taal en cultuur barrières heen. Jongeren kunnen via sport elkaar vinden, zonder zich verbaal te moeten uitdrukken. De ontspanningsmogelijkheden buiten bieden rust als binnenshuis de drukte te voelen is. Anderzijds kunnen energieke jongeren hun buiten uitleven zonder binnen de boel op stelten te zetten.

Ook jongeren uit de buurt worden af en toe uitgenodigd om samen te sporten in onze tuin. Het zijn vooral klasgenoten en leeftijdsgenoten uit de buurt en directe omgeving. Op deze wijze hebben onze jongeren al heel wat contacten kunnen leggen met Vlaamse leeftijdsgenoten. De persoonlijke ontwikkeling en de kennismaking met onze cultuur bevordert de taal en de omgang met onze waarden en normen.

Om de integratiekansen van onze jongeren te verhogen, stimuleren we hen om zich aan te sluiten bij een sport- of jeugdvereniging. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is vaak moeilijk en elke jongere brengen naar de gewenste locatie is onmogelijk. Daarom kopen we in november met het resterende bedrag nog enkele fietsen aan.
Leren fietsen en omgaan met de verkeersregels in België zijn belangrijk voor deze jongeren. Sommige jongeren hebben nog nooit op een fiets gezeten. De meeste jongeren komen uit landen waar fietsen geen gewoonte is. Ook is er vaak een probleem met de verkeersregels, die in het land van herkomst ofwel afwezig of verschillend zijn van de onze.
De mogelijkheid om zelfstandig naar een vrijetijdsbesteding te kunnen gaan draagt bij aan het gevoel, dat ze hun leven gedeeltelijk in eigen handen kunnen nemen. Het brengt een stukje onafhankelijkheid mee, waaraan veel van onze jongeren behoefte hebben.

2009: Sponsors verbouwingswerken: leefgroep Fonto Nova 

Voor de realisatie van onze leefgroep Fonto Nova in Genk, konden wij rekenen op steun van volgende partners:

Vandebos
Architect Roux
United Fund
Oever vzw
Kinderwerken Hasselt

Totaal van het gesponsorde bedrag: 100 000 euro
Totale kost van het project: 400 000 euro

Wij willen hun danken voor de extra ondersteuning.

37851773